tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post8854884456835049585..comments2024-03-28T21:47:31.587+01:00Comments on Lorentyna: Brugia, cukiernia Juliette i speculoos. Przepisy na krem do smarowania i ciasteczka.lohttp://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-17917145381643561682023-01-14T00:11:46.850+01:002023-01-14T00:11:46.850+01:00Dobry wieczór ! Czy do kremu speculoos na pewno na...Dobry wieczór ! Czy do kremu speculoos na pewno należy dodać 500 g cukru?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-21016136631964798032017-01-02T22:25:09.190+01:002017-01-02T22:25:09.190+01:00Ależ urokliwe miejsce! Muszę się tam kiedyś wybrać...Ależ urokliwe miejsce! Muszę się tam kiedyś wybrać :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-82879474839704334762016-12-20T15:21:25.005+01:002016-12-20T15:21:25.005+01:00Są bardzo smaczne, ale myślałam, że przyprawy będą...Są bardzo smaczne, ale myślałam, że przyprawy będą bardziej wyczuwalne. Ich smak jest po prostu głównie karmelowy od cukru muscovado. Przynajmniej ja mam takie odczucia, a mojemu M. przez to bardziej smakują, bo nie przepada za tradycyjnymi pierniczkami;).Annahttps://www.blogger.com/profile/01188033851203021042noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-20032569665173064592016-12-16T21:06:40.122+01:002016-12-16T21:06:40.122+01:00Miłego pieczenia :-) i daj koniecznie znać jak Ci ...Miłego pieczenia :-) i daj koniecznie znać jak Ci smakują.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-8560347414539957632016-12-16T20:55:58.672+01:002016-12-16T20:55:58.672+01:00Czyli moja intuicja cukiernika;) nie zawiodła - uż...Czyli moja intuicja cukiernika;) nie zawiodła - użyłam cukier muscovado (jasny). Ciasto już się wyleżało w lodówce, więc pewnie dziś je upiekę.Annahttps://www.blogger.com/profile/01188033851203021042noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-5612970478160866622016-12-16T20:48:48.842+01:002016-12-16T20:48:48.842+01:00Jako brązowy dobrze jest użyć cukru muscovado. Jes...Jako brązowy dobrze jest użyć cukru muscovado. Jest on bardziej miałki (drobniejszy) niż cukier demerara i różni się też od niego lepkością. Ma to wpływ na smak i konsystencję ciasteczek. Jeden daje aromat melasy i karmelu, a drugi chrupkości.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-75131791206689622692016-12-14T12:02:49.827+01:002016-12-14T12:02:49.827+01:00Ja mam pytanie o składniki ciastek: dlaczego jest ...Ja mam pytanie o składniki ciastek: dlaczego jest i cukier brązowy, i cukier demerara? Albo inaczej, czym one się różnią?Annahttps://www.blogger.com/profile/01188033851203021042noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-48693088058791443732016-12-12T22:39:00.732+01:002016-12-12T22:39:00.732+01:00Ja też się zakochałam w Brugii. Czy w słońcu, czy ...Ja też się zakochałam w Brugii. Czy w słońcu, czy w deszczu jest piękna. A w świątecznej aurze wręcz cudowna,lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-84701252794822211012016-12-12T12:42:11.580+01:002016-12-12T12:42:11.580+01:00Brugia jest piękna bylam w ty roku , zakochałam si...Brugia jest piękna bylam w ty roku , zakochałam się urocze miasto :))<br />a foremki sliczne !Avreahttps://www.blogger.com/profile/05540233753257261259noreply@blogger.com