tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post6405830253126765207..comments2024-03-24T16:27:43.753+01:00Comments on Lorentyna: Jesienne wyzwanie i czekoladowe financier od Pierre'a Hermé.lohttp://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-2021896917022908562010-09-08T22:37:33.749+02:002010-09-08T22:37:33.749+02:00Dobra. Zrobilam - mam. Krótka piłka:) Tylko migdał...Dobra. Zrobilam - mam. Krótka piłka:) Tylko migdały mi się nie chciały zmiksować na drobniutko i dałam cukier brązowy zamist zwykłego i wyszły takie.. mało słodkie. Ale to i dobrze:) Zrobiłam w jednej niewielkiej formie - dla mnie to jest coś pomiędzy murzynkiem a brownies.:)<br /><br />Pozdrawiam!Atria C.https://www.blogger.com/profile/05957210822638996006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-23446568921581230802010-09-08T21:22:23.641+02:002010-09-08T21:22:23.641+02:00E tam, co będę gadać.
Idę do sklepu po składniki
...E tam, co będę gadać.<br />Idę do sklepu po składniki<br />Jak upiekę to pokażę:)[<br />PozdrawiamAtria C.https://www.blogger.com/profile/05957210822638996006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-19628813753841633942010-09-08T21:04:11.251+02:002010-09-08T21:04:11.251+02:00Śliczne zdjęcia! A ja mam tę sama wieżę, nawet nie...Śliczne zdjęcia! A ja mam tę sama wieżę, nawet niedługo się pojawi u mnie na blogu ;)<br /><br />Ale FOREMKI to mnie rozwaliły, Lo. Klasa.<br /><br />A wiesz, widziałam kiedyś rpzepis na financiersy czekoladowe z orzechami laskowymi zamiast migdałów. Tez mi sie wydały kuszace!Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-73170435187566658672010-09-08T00:19:54.964+02:002010-09-08T00:19:54.964+02:00Rety Lo, alez zdjecia, alez piekne foremeczki, a z...Rety Lo, alez zdjecia, alez piekne foremeczki, a zdjecie na gazecie - majstersztyk! U Ciebie to nawet o jesieni dobrze sie czyta :-)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-80094014342092778262010-09-07T22:39:58.761+02:002010-09-07T22:39:58.761+02:00wszędzie ostatnio widzę wzmianki o Pierre Herme......wszędzie ostatnio widzę wzmianki o Pierre Herme... muszę wkońcu i ja wypróbować jakiś jego przepis. Cudowne te financiers :)Kasiahttps://www.blogger.com/profile/13604006746387670901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-17989679329997965862010-09-07T21:38:48.803+02:002010-09-07T21:38:48.803+02:00A maliny ususzyłam też i nie tylko!!!! Mam troche ...A maliny ususzyłam też i nie tylko!!!! Mam troche suszków na okazje wiadome.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-14872843368694917932010-09-07T21:25:36.181+02:002010-09-07T21:25:36.181+02:00MiQ,
cały wagonik? A kiedy upiekę czekoladowe brio...MiQ,<br />cały wagonik? A kiedy upiekę czekoladowe brioszki?<br /><br />Lidko,<br />cieszę się bardzo, ze Ci się pomysł podoba. Będą przepisy super proste i takie trochę mniej. Może na coś się skusisz.<br /><br />Margot,<br />no niestety.<br /><br />Tili,<br />a jak ja się cieszę. A te suszone malinyto mi się ciągle tłuszą po głowie. Foremki są z Francji (pistachio-lo.blogspot.com/2010/03/tarta-z-papryka-i-zielonymi-szparagami.html). Jak gdzieś takie znajdę to Ci kupię. Pamiętam o mostardzie.<br /><br />Gospodarna narzeczono,<br />to cieszę się bardzo. Ja mam ostatnio granicę trzech dni. Do tego czasu zakwas jest szczęśliwy, ale potem choruje. Ten ukatrupiony był taki żywotny i radosny. W Pl tych foremek niestety nie widziałam, ale jak zobaczę, dam znać.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-28522742185215081062010-09-07T19:39:46.744+02:002010-09-07T19:39:46.744+02:00Ja serio z tym zakwasem mówiłam. We Francji...miał...Ja serio z tym zakwasem mówiłam. We Francji...miałam ja tam jechać na wakacje w tym roku...Bo W Polsce to pewnie jak zwykle drożyzna.Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-1112582090288400792010-09-07T10:15:42.408+02:002010-09-07T10:15:42.408+02:00Lo, Ty kusicielko jedna :)
A skąd masz takie fajo...Lo, Ty kusicielko jedna :) <br />A skąd masz takie fajowe foremki?<br />Wiesz, ja już się nie mogę doczekać ponownego otwarcia klubiku :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-14570973186927314862010-09-07T09:45:35.827+02:002010-09-07T09:45:35.827+02:00o we Francji , bu buo we Francji , bu bumargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-78838119012424483072010-09-07T01:01:26.290+02:002010-09-07T01:01:26.290+02:00Wspaniały pomysł i niezłe wyzwanie, cieszę się już...Wspaniały pomysł i niezłe wyzwanie, cieszę się już na samą myśl o pieknych zdjęciach i interesujących przepisach. Już pisałam, że desery są moją piętą achillesową, ale uwielbiam o nich czytać i patrzeć na nie. Może coś kiedyś, może zrobię...<br />PozdrowieniaLidKahttps://www.blogger.com/profile/13559888680249031567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-38422393042019391862010-09-06T23:44:35.007+02:002010-09-06T23:44:35.007+02:00Pyszne, poproszę wagonik... ;-)Pyszne, poproszę wagonik... ;-)MIQhttps://www.blogger.com/profile/01741648767799114699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-89639066722482303482010-09-06T23:32:19.644+02:002010-09-06T23:32:19.644+02:00Ja tę książkę już mam dość długo, a bloga prowadzę...Ja tę książkę już mam dość długo, a bloga prowadzę od (musiałam sprawdzić) 22.09 zeszłego roku.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-8438310396850226452010-09-06T23:25:49.764+02:002010-09-06T23:25:49.764+02:00już go robiłaś?! jesteś niemożliwa ((:już go robiłaś?! jesteś niemożliwa ((:viridiankahttps://www.blogger.com/profile/16986081722079953655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-19148061679105618682010-09-06T23:10:47.572+02:002010-09-06T23:10:47.572+02:00Aune,
wielkie dzięki. Wymyśliłaś nazwę do mojego c...Aune,<br />wielkie dzięki. Wymyśliłaś nazwę do mojego cyklu.<br /><br />Margot,<br />stąd: http://pistachio-lo.blogspot.com/2010/03/tarta-z-papryka-i-zielonymi-szparagami.htmllohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-29091555375725448712010-09-06T22:53:42.020+02:002010-09-06T22:53:42.020+02:00ach prawdziwa Francja elegancja :)))a skód te fore...ach prawdziwa Francja elegancja :)))a skód te foremki do finansiers?margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-11048572587045490232010-09-06T22:47:41.117+02:002010-09-06T22:47:41.117+02:00Jasne, że możesz ;) udzielam ci licencji na wykorz...Jasne, że możesz ;) udzielam ci licencji na wykorzystanie moich praw autorskich ;)aunehttps://www.blogger.com/profile/00698427142565783349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-60536789676259688942010-09-06T22:11:58.795+02:002010-09-06T22:11:58.795+02:00Ewelajno,
to są pojedyńcze ekscesy z mojej strony....Ewelajno,<br />to są pojedyńcze ekscesy z mojej strony. Ja zdecydowanie jestem rannym ptakiem.<br /><br />Karmel-itko,<br />jak otworzą Vincenta dam Ci znać. A co do foremek. Bardzo je lubię i niosą ze sobą piękne wspomnienia francuskich poranków.<br /><br />Olu,<br />deszcz za oknem, a ja zaczynam myśleć o gorącej czekoladzie.<br /><br />Gosiu,<br />mielone migdały są bardzo dobre do tego przepisu. Wybieraj tylko raczej te robione z obieranych.<br /><br />Gospodarna narzeczon,<br />z radością spróbuję bagietki L., bo jaj mam wielką słabość do tych wypieków. Jeszcze trochę i wsiądę na rower i pojadę do Ciebie po ten zakwas, bo mój znowu się leni. Zapas czekolady zrobiłem we Francji. Kupuję je też w Warszawie (czekolady i gorzką kuwerturę). Namiar i opis znajdziesz tutaj http://pistachio-lo.blogspot.com/2009/11/bajkowy-swiat-czekolady-mousse-au.html.<br /><br />Spencer,<br />jak zaczynam myśleć o tym co przede mną, o ciemności, zimnie, deszczu, zaspach śniegu, mrozie, krótkich dniach, to bez czekolady nie dam rady.<br /><br />Viridianko,<br />będziesz zadowolona. Ten tort jest bardzo dobry. Co do czekolady, to mam niezły zapas.<br /><br />Kucharnio,<br />u mnie znajdziesz książkę w odcinkach. Będę ją otwierać na chybił trafił, a póżniej piekąc będę odpędzała szarugę za oknem.<br /><br />Aune,<br />ale mi się podoba to co napisałaś. Może wykorzystam to do mojego czekoladowego wyzwania, mogę?<br /><br />Korniku,<br />w taką porę roku inaczej się nie da. Albo ciepłe kraje albo czekolada.<br /><br />Doroto,<br />jak jesteś zaintrygowana, to zapraszam na ciąg dalszy.<br /><br />karoLina,<br />widziałam je u Cieie. PH zna się na czekoladzie. Nie myśl, że ja czytam codziennie Le Figaro od deski do deski.<br /><br />Gwiazdko,<br />z przyjemnością wielką. Ja mam jeszcze do zrobienia 50 przepisów. Sama jestem ciekawa ile mi to zajmie. A mam jeszcze inne jego książki... <br /><br />Arvén,<br />a wiesz ile ja się za nimi nachodziłam. Marzył mi sie ten kształt, bo dla mnie jest taki...francuski.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-52655246639930513392010-09-06T21:32:03.905+02:002010-09-06T21:32:03.905+02:00Aaaa, czemuż nie posiadam foremek do takich cudown...Aaaa, czemuż nie posiadam foremek do takich cudownych wypieków? No szok :(Arvénhttps://www.blogger.com/profile/11849785369507033630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-63962530014070968132010-09-06T21:28:52.107+02:002010-09-06T21:28:52.107+02:00Lo, masz rację - już czas na czekoladę. Książka PH...Lo, masz rację - już czas na czekoladę. Książka PH jest boska, ale tych przepisów do wypróbowania jest tam tyle, że jesień i zima mogą być za krótkie, nawet dla Ciebie ;) chyba umówimy się na wspólne popołudnia/ wieczory z przepisami PH - widzę, że będzie nas więcej niż dwie :)<br />ściskam i pozdrawiam ciepło, czując w powietrzu dobrą wysokoprocentową w kakao czekoladę ;)gwiazdka.w.kuchnihttps://www.blogger.com/profile/17711020907214656920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-83850660634281199612010-09-06T19:23:32.679+02:002010-09-06T19:23:32.679+02:00Ja właśnie jestem po upieczeniu czekoladowych cias...Ja właśnie jestem po upieczeniu czekoladowych ciastek Pierre'a Herme, więc bez trudu Ci wierzę, że te finansjerki były nieziemskie. Też latem przeszłam mimochodem odwyk od czekolady, ale znowu mam ochotę... Fajne foremki-łódeczki. No i francuski klimat na zdjęciach – ostatnio staram się czytać stronę Le Figaro, ale zwykle kończy się na oglądaniu obrazków w sekcji Madame.karoLinahttps://www.blogger.com/profile/04722607240692894455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-7396235819874651152010-09-06T19:13:12.637+02:002010-09-06T19:13:12.637+02:00bardzo intrygujące !bardzo intrygujące !dorota20whttps://www.blogger.com/profile/01772255295578370449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-34161071081396095022010-09-06T17:45:39.385+02:002010-09-06T17:45:39.385+02:00Och a za mną właśnie "chodzi" coś baardz...Och a za mną właśnie "chodzi" coś baardzo czekoladowego. Narobiłaś mi smaka!kornikhttps://www.blogger.com/profile/08055435432125932129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-33269739481303248702010-09-06T17:07:39.950+02:002010-09-06T17:07:39.950+02:00kiedy przez jakiś czas pracowałam w kawiarni na No...kiedy przez jakiś czas pracowałam w kawiarni na Nowym Świecie, moim zwyczajem było wpadanie przed pracą do Vincenta na croissanta, brioszkę, quiche czy inny ich wypiek. chyba wszystko już wypróbowałam. ;) i fajnie, że będzie w Arkadii - zawsze więcej okazji do odwiedzania.<br />"postanowiłam upiec wszystkie ciasta czekoladowej książki Pierre'a Hermé." - to mi nasunęło na myśl "Julie and Julia" ;) teraz będzie "Pierre i Lo"aunehttps://www.blogger.com/profile/00698427142565783349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-10123269111402020432010-09-06T10:51:14.074+02:002010-09-06T10:51:14.074+02:00Lo! Trafiłaś w samo sedno wrześniowych smaków - wł...Lo! Trafiłaś w samo sedno wrześniowych smaków - właśnie czuję jak budzi się apetyt na "coś" czekoladowego! Twoja propozycja niezwykle mi odpowiada! <br />No i czekam z zapartym tchem na pozostałe pyszności od Pierre'a - ja ciągle chodzę wokół tej książki:)KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.com