tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post4610722952062843614..comments2024-03-24T16:27:43.753+01:00Comments on Lorentyna: Sernik z wiśniami na spodzie ze słonych krakersówlohttp://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-80629025637907160182017-05-09T14:29:00.975+02:002017-05-09T14:29:00.975+02:00Podoba mi się :)
Właśnie też ostatnio myślałam nad...Podoba mi się :)<br />Właśnie też ostatnio myślałam nad tym, jakby tu urozmaicić sernikowe spody...ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-45142270599171873792017-04-25T11:14:38.699+02:002017-04-25T11:14:38.699+02:00:)
Zrobię go jeszcze nie raz. Dziękuję za przepis....:)<br />Zrobię go jeszcze nie raz. Dziękuję za przepis.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10371684449237934395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-73498030022265722792017-04-23T14:50:01.243+02:002017-04-23T14:50:01.243+02:00Super wiadomość. Cieszę się, ze opadła kopara. Dla...Super wiadomość. Cieszę się, ze opadła kopara. Dla mnie tez ten sernik jest super. lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-8933385422175769832017-04-18T16:50:00.855+02:002017-04-18T16:50:00.855+02:00Muszę powiedzieć że wszystkim kopara opadła!
Jak z...Muszę powiedzieć że wszystkim kopara opadła!<br />Jak zobaczyli składniki to kręcili nosem, że jakieś to dziwne będzie, ale po spróbowaniu miny im zrzedły:) Ciasto znikło szybciej niż cokolwiek innego.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10371684449237934395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-49756697886899006932017-04-13T14:53:43.346+02:002017-04-13T14:53:43.346+02:00Ja go trochę zmodyfikowałam bo użyłam słono-słodki...Ja go trochę zmodyfikowałam bo użyłam słono-słodkich herbatników bretońskich. Mam do Ciebie pytanie... Jak robisz by brzeg ciasta był idealnie gładki po zdjęciu obręczy tortownicy? Moze to jakaś specjalna forma? U mnie brzeg nie jest idealnie równy wiec maskuje go listkami mięty, melisy a czasem płatków migdałowych. Niania w Paryzuhttps://www.blogger.com/profile/13462958764000197470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-91421311397801605452017-04-12T21:56:38.846+02:002017-04-12T21:56:38.846+02:00Chodzi o rodzaj dżemu w formie galaretki. Bez wido...Chodzi o rodzaj dżemu w formie galaretki. Bez widocznych owoców. Klarownego. Można użyć ewentualnie dżemu przetartego przez sitko. lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-77027243424669723892017-04-12T15:03:26.285+02:002017-04-12T15:03:26.285+02:00Ten sernik wygląda obłędnie - mam tylko pytanie, c...Ten sernik wygląda obłędnie - mam tylko pytanie, czy w przepisie chodzi o galaretkę czy dżem? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12365844431919254647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-43127242827896634222017-04-12T10:48:17.684+02:002017-04-12T10:48:17.684+02:00Daj znać jak smakował. Miłego pieczenia. Daj znać jak smakował. Miłego pieczenia. lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-89599960989332764792017-04-11T21:04:25.452+02:002017-04-11T21:04:25.452+02:00Dziękuję, zrobię go na święta!Dziękuję, zrobię go na święta!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10371684449237934395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-67089598295131677372017-04-11T18:38:50.420+02:002017-04-11T18:38:50.420+02:00Śmietanka kremówka ma 30 lub 36% tłuszczu. Serek K...Śmietanka kremówka ma 30 lub 36% tłuszczu. Serek Kiri to cos w rodzaju serka topionego, ale jednak ma niewiele wspólnego w smaku z takim typowym topionym. Kiri kupisz w każdym supermarkecie i w większości większych sklepów. Jak nie mozesz dostać użyj więcej serka typu philadelphia lub piątnica. lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-35853762630095865342017-04-11T16:55:57.060+02:002017-04-11T16:55:57.060+02:00No i śmietanka kremówka... Ile procent?
Sorry, jes...No i śmietanka kremówka... Ile procent?<br />Sorry, jestem lajkonikiem :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10371684449237934395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-19959908806524192942017-04-11T16:53:45.541+02:002017-04-11T16:53:45.541+02:00A ten serek Kiri to taki topiony jest?
Nie wiem ja...A ten serek Kiri to taki topiony jest?<br />Nie wiem jaki kupić, a topiony nie kojarzy mi się z wypiekami :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10371684449237934395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-17519037874095904562017-04-11T11:09:12.734+02:002017-04-11T11:09:12.734+02:00Skrobię kukurydzianą kupuję w sklepach typu Kuchni...Skrobię kukurydzianą kupuję w sklepach typu Kuchnie Świata. W razie czego można użyć mąki ziemniaczanej. Porzeczki swietnie się nadadzą. Miłego pieczenia. lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-14707887891808364482017-04-11T11:06:49.541+02:002017-04-11T11:06:49.541+02:00Lubię takie zbiegi okoliczności 😀 Juz do Ciebie z...Lubię takie zbiegi okoliczności 😀 Juz do Ciebie zajrzałam. To naprawdę świetny przepis. lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-66126451985021543612017-04-11T08:53:38.828+02:002017-04-11T08:53:38.828+02:00brzmi ciekawi to połączenie smaków tylko skąd wzią...brzmi ciekawi to połączenie smaków tylko skąd wziąć skrobię kukurydzianą ?<br />a czy mogłabym wisnie zastapić porzeczkami u mnie wisni brak ale porzeczek mam duzo :)Avreahttps://www.blogger.com/profile/05540233753257261259noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-50527897887251814682017-04-11T07:34:43.577+02:002017-04-11T07:34:43.577+02:00Uprościłam nieco spod do wersji indywidualnej, tak...Uprościłam nieco spod do wersji indywidualnej, takiej codziennej. Niania w Paryzuhttps://www.blogger.com/profile/13462958764000197470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-75774033528547370542017-04-11T07:33:42.778+02:002017-04-11T07:33:42.778+02:00Ale zbieg okoliczności! Zrobiłam ten sernik ale w ...Ale zbieg okoliczności! Zrobiłam ten sernik ale w wersji indywidualnej dokładnie 2 kwietnia 2017 i w ten zamieściłam go na moim blogu! Jest pyszny. Teraz na Wielkanoc zrobię go w wersji dużej czyli normalnego ciasta dla rodziny i przyjaciół. Pozdrawiam. Niania w Paryzuhttps://www.blogger.com/profile/13462958764000197470noreply@blogger.com