tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post2441422611387825996..comments2024-03-28T21:47:31.587+01:00Comments on Lorentyna: Kurczak, szparagi i słów kilka o mojej nietolerancji czyli flambirowany kurczak ze szparagami.lohttp://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-4617842163556846132012-08-29T10:38:17.806+02:002012-08-29T10:38:17.806+02:00Kurczak to moje ulubione mięsko, więc przyrządzam ...Kurczak to moje ulubione mięsko, więc przyrządzam go na różne możliwe sposoby, najczęściej na grillu ;) http://www.zgrilla.pl/category/kurczak-z-grilla/udka-z-grilla/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12574198599916248869noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-53181070081852063142011-06-05T16:26:13.627+02:002011-06-05T16:26:13.627+02:00Tak, to rzeczywiście smakowite danie! Podchodziłam...Tak, to rzeczywiście smakowite danie! Podchodziłam do niego z dużą rezerwą... ale szparagi nadają mu iście królewski smak i wygląd :) Pzdr AniadoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-10966546596367700182010-06-26T10:24:53.381+02:002010-06-26T10:24:53.381+02:00Lo, wrzucę Ci tu link do poczytania o kostce - cho...Lo, wrzucę Ci tu link do poczytania o kostce - chociaż juz masz (mam i ja...!)swoje zdanie to zobacz co jeszce mówi fachowiec. Trzeba "zjechać" do końca strony...<br />Pozdrawiam :)<br />http://cojemy.blog.onet.pl/ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-24172449759217462142010-06-24T23:29:01.538+02:002010-06-24T23:29:01.538+02:00Lubie takie dania. I masz racje - kostkom rosolowy...Lubie takie dania. I masz racje - kostkom rosolowym mowimy stanowcze nie ! <br />Nie uzywam od dluuugiego czasu, a nawet, gdy uzywalam, to i tak sporadycznie :)<br />Ja juz sezon szparagowy zakonczylam. Sa co prawda w Krakowie jeszcze na kazdym targu, ale teraz sie ciesze naszymi typowo polskimi kalarepami, buraczkami i tak dalej ! Milej nocki.Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-24770401825048966122010-06-23T19:02:15.421+02:002010-06-23T19:02:15.421+02:00Piękne to zdjęcie:)
A ja się czaję na szparagi i c...Piękne to zdjęcie:)<br />A ja się czaję na szparagi i czaję i nie mogę ich złapać ..<br />ech.Waniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-29133185060243685992010-06-23T00:10:12.681+02:002010-06-23T00:10:12.681+02:00Tysiaczku,
musisz się bardzo spieszyć, bo sezon sz...Tysiaczku,<br />musisz się bardzo spieszyć, bo sezon szparagowy ma się ku końcowi.<br /><br />Olu,<br />idealnie to określiłaś. Kostki są wstrętne.<br /><br />Retrose,<br />spróbuj bulionu. Naprawdę smak jest zupełnie inny. Tak się rozsmakujesz, ze nie będziesz chciała wrócić do kostkowania.<br /><br />Asiejo,<br />nie odpuszczę Ci szparagów w przyszłym sezonie.<br /><br />LidKo,<br />myślę, że kostki eko są zdecydowanie lepsze, ale nadal będę Cię namawiać do bulionu.<br /><br />Antoni,<br />widzę, że mnie rozumiesz. Tak niewielki wysiłek, a różnica w smaku wielka.Chyba poświęcę, któryś post bulionom. Podobaja mi się te szparagowe palisady.<br /><br />Zaytoon,<br />nie można do tego dopuścić w przyszłym roku. Choćby przesyłka kurierem, ale musisz je mieć za rok.<br /><br />Anno - Mario,<br />ja kiedyś miałam skoncentrowany bulion francuski w słoiczku i było to całkiem niezłe. Mimo wszystko serdecznie namawiam Cię do domowego. Chociaż od czasu do czasu.<br /><br />Beo,<br />ja chyba zacznę uskuteczniać jakieś czary, żeby wypędzić Twoją alergię.<br /><br />Basiu,<br />witaj w klubie. Czyli własne kostki mrożonego bulionu górą.<br /><br />Anno-Mario (Kucharnio),<br />czyli klu coraz szerszy. Bardzo mnie to cieszy. Znajdę "niewciągniętego".<br /><br />Ewelajno,<br />u mnie też bulion albo nic. To będzie taka moja mała akcja dla maku i zdrowia.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-56590658894988815362010-06-22T14:54:32.669+02:002010-06-22T14:54:32.669+02:00A kurczak ze szparagami musi być pyszny! Jakieś re...A kurczak ze szparagami musi być pyszny! Jakieś resztki szparagów pewnie jeszcze zostały... A akcja świetna:) U mnie albo bulion, albo... nic:) Poprzyprawiam, poprzyprawiam i zawsze staram sie znaleźć tan właściwy smak bez bulionu, chociąz... nie zawsze się udaje.<br />Pozdrawiam pięknie:)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-22222754467254799852010-06-21T22:27:48.160+02:002010-06-21T22:27:48.160+02:00Lo! Zdecydowanie i całym sercem przyłączam się do ...Lo! Zdecydowanie i całym sercem przyłączam się do akcji! Świetnie, że poruszyłaś temat! A kurczak - mniam!<br />Bardzo Ci dziękuję za zaproszenie do zabawy ze zdjęciem, jednak jakiś czas temu zaprosiła mnie już tysiaczek (zdjęciu publikowałam w poście z semifreddo). Może uda się jeszcze znaleźć kogoś dotychczas "niewciągniętego"? <br />Serdeczne pozdrowienia!KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-57667447384842448212010-06-21T20:53:14.912+02:002010-06-21T20:53:14.912+02:00Och kurczak gami, ze tez ja sobie szparagowy sezon...Och kurczak gami, ze tez ja sobie szparagowy sezon odpuscilam w tym roku...<br /><br />Lo, z przyjemnoscia przylacze sie do Twej akcji "Porzućcie kostki rosołowe", doskonaly pomysl! Mrozenie skoncentrowanego bulionu w malych kostkach tak mnie przekonuje, ze od dluzszego czasu kostek nie kupuje :-)<br /><br />Pozdrawiam cie cieplo.buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-81344872879567627582010-06-21T16:50:26.335+02:002010-06-21T16:50:26.335+02:00Lubiacym chodzi na skroty polecam bulion ekologicz...Lubiacym chodzi na skroty polecam bulion ekologiczny, sama tez takiego wlasnie uzywam; dawniej tez gotowalam sobie taki na udkach kurczaka, ale teraz mam uczulenie nie tylko na jajka, ale i na kurze mieso, wiec bulion mam tylko warzywny ;)<br /><br />A Twoj kurczak ze szparagami bardzo smakowity Lo :)<br /><br />Pozdrawiam!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-31573269123269877892010-06-21T15:28:04.231+02:002010-06-21T15:28:04.231+02:00Dpdam jeszcze, że zamiast kostek od co najmniej p...Dpdam jeszcze, że zamiast kostek od co najmniej pół roku tak naprawdę używamy skoncentrowanego bulionu (płynny, w takich pojemniczkach, firmy na K...:-)) - choć komercyjny, to lepszy niż kostki.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06174641202546306052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-25211705482565275872010-06-21T15:26:09.883+02:002010-06-21T15:26:09.883+02:00Masz rację co do bulionu, ale przyznam się, że w k...Masz rację co do bulionu, ale przyznam się, że w kuchni lubię "chodzić" na skróty;-) Pocieszam się, że Nela Rubinstein też kostek używała:-)<br />A zdjęcie piękne.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06174641202546306052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-64470337223219226452010-06-21T14:47:50.381+02:002010-06-21T14:47:50.381+02:00Kurczak wygląda wspaniale!
Ale przez to, że moje m...Kurczak wygląda wspaniale!<br />Ale przez to, że moje miasto jest strasznie słabo zaopatrzone w warzywa, niepostrzeżenie ominął mnie sezon na szparagi; szczególnie jeśli chodzi o zielone. Może za rok? ;)<br /><br />Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-63166385737802555402010-06-21T13:31:58.513+02:002010-06-21T13:31:58.513+02:00Przyłączam się do akcji. Precz z kostkami! Nie doś...Przyłączam się do akcji. Precz z kostkami! Nie dość że smak zupy z tą kostkową chemią jest do... no, nie za dobry, to jeszcze te wszystkie glutaminiany i E-cośtam. A można zrobić świetny bulion na skrzydełku albo na upieczonych kościach, które długo gotuje się z przyprawami aż płyn wyparuje i zostanie sama esencja, którą przelewa się do kubeczków i trzyma w zamrażalniku na okoliczność gdyby jutro zechciało się nam pomidorowej ;)<br />Fajny kurczaczek. Jak ja żałuję, że u nas można kupić co najwyżej białe szparagi o średnicy 3 cm! Takie zdrewniałe, na palisady :(Czyprak Antonihttps://www.blogger.com/profile/10506189157318015235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-55852536047526961002010-06-21T12:29:07.165+02:002010-06-21T12:29:07.165+02:00Bardzo fajne 10 zdjęcie:)
Bulion czasem robię, ale...Bardzo fajne 10 zdjęcie:)<br />Bulion czasem robię, ale też często używam eko-bio jak się zagapię.<br />Trzeba korzystać ze szparagów, póki jeszcze są. Bardzo zachęcający przepis i zdjęcia:)LidKahttps://www.blogger.com/profile/13559888680249031567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-47066101486870024302010-06-21T12:19:24.460+02:002010-06-21T12:19:24.460+02:00ominęły mnie w tym roku szparagi. może szkoda.
ład...ominęły mnie w tym roku szparagi. może szkoda.<br />ładne to 10te zdjęcie. bardzo.asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-21634954164179153392010-06-21T11:07:31.519+02:002010-06-21T11:07:31.519+02:00Ja się bardzo wstydzę, że tak rzadko używam bulion...Ja się bardzo wstydzę, że tak rzadko używam bulionu naturalnego, chyba wszyscy robią go coraz rzadziej, z wygody i braku czasu. Podejrzewam, że w większości domów dzieci myślą, że bulion to właśnie kostki;-) A ta zabawa z ogniem, podoba mi się, lubię igrać z ogniem...Retrosehttps://www.blogger.com/profile/14948886616236453423noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-25385861541116854582010-06-21T10:11:32.999+02:002010-06-21T10:11:32.999+02:00Wygląda pysznie. Masz rację z tym bulionem, można ...Wygląda pysznie. Masz rację z tym bulionem, można naprawdę ugotować więcej i zamrozić, kostki są wstrętne-ten "zapach", sama sól i tłuszcz:)Olahttps://www.blogger.com/profile/06974463440732558398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-91342957914405036002010-06-21T09:30:24.202+02:002010-06-21T09:30:24.202+02:00Wygląda smakowicie i na pewno bardzo zdrowo.Kurcze...Wygląda smakowicie i na pewno bardzo zdrowo.Kurcze ja jeszcze w tym roku nie jadłam szparagów,trzeba to nadrobić.pozdrawiam ciepło.tysiaczek81https://www.blogger.com/profile/02418449971912110042noreply@blogger.com