tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post1747055919837660970..comments2024-03-24T16:27:43.753+01:00Comments on Lorentyna: Pączki z przepisu z 1885 roku. Najlepsze ze wszystkich.lohttp://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-34265799057818879542024-02-08T18:57:31.343+01:002024-02-08T18:57:31.343+01:00Dziękuję za ten przepis, paczki wychodzą obłędnie ...Dziękuję za ten przepis, paczki wychodzą obłędnie puchate i lekkie. Szkoda, że nie mogę się pochwalić i wrzucić zdjęcia, bo jestem taka zadowolona z efektu. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-9895976265420480032024-02-07T10:36:31.252+01:002024-02-07T10:36:31.252+01:00Piękny przepis. Robię. Ile pączków wychodzi z taki...Piękny przepis. Robię. Ile pączków wychodzi z takiej porcji? <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-17380798719347917502024-02-05T18:27:49.040+01:002024-02-05T18:27:49.040+01:00Pączki zrobione dzisiaj, są przepyszne, lekkie jak...Pączki zrobione dzisiaj, są przepyszne, lekkie jak chmurka, delikatne. Zrobiłam na próbę z połowy porcji i z marmoladą.Wyszło mi 11 sztuk. Bardzo polecam wszystkim. Dziękuje za przepis. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-21563361020288684082024-02-04T23:19:59.768+01:002024-02-04T23:19:59.768+01:00Tak naprawdę dowolne i dużo zależy od wielkości ga...Tak naprawdę dowolne i dużo zależy od wielkości garnka. ja przeważnie daję dwie kostki smalcu i 1 litr oleju.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-45891125736461108232024-02-03T23:55:09.791+01:002024-02-03T23:55:09.791+01:00Czy są jakieś proporcje masła i smalcu do smażenia...Czy są jakieś proporcje masła i smalcu do smażenia?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-71934830853275716872023-02-17T12:04:48.102+01:002023-02-17T12:04:48.102+01:00Obawiam się, że trochę spóźniłam się z odpowiedzią...Obawiam się, że trochę spóźniłam się z odpowiedzią. Może przyda się na przyszłość. Po wyrobieniu można wstawić ciasto do lodówki na noc przykryte folią. W takim przypadku zmniejszyłabym ilość drożdży do 30 g.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-22161762705573956042023-02-15T12:42:07.883+01:002023-02-15T12:42:07.883+01:00Dzień dobry, a czy ciasto na pączki można przygoto...Dzień dobry, a czy ciasto na pączki można przygotować dzień wcześniej? Na którym etapie wstawić do lodówki? <br />Pozdrawiam serdecznie Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-827509154788270172023-02-14T00:25:20.297+01:002023-02-14T00:25:20.297+01:00Takie paczki zawsze pieke, i sa smaczne mam taki s...Takie paczki zawsze pieke, i sa smaczne mam taki sam przepis Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-6648710836761825382023-02-03T09:34:34.488+01:002023-02-03T09:34:34.488+01:00To mój kolejny karnawał z tymi pączkami. Niezmienn...To mój kolejny karnawał z tymi pączkami. Niezmiennie zachwycają wszystkich, którzy ich spróbują. Zdecydowanie najdelikatniejsze pączki, jakie w życiu jadłam. Dziękuję za podzielenie się tym przepisem :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-89334994216697042352023-01-07T21:41:58.521+01:002023-01-07T21:41:58.521+01:00Nadziewam pączki i przed smażeniem i po, ale zdecy...Nadziewam pączki i przed smażeniem i po, ale zdecydowanie wolę po. Nie ma problemu, że pączek jest rozklejony, wycieknie nadzienie... i zawsze więcej nadzienia można włożyć w pączka ;-)lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-15489296410025335102023-01-06T19:59:58.164+01:002023-01-06T19:59:58.164+01:00Lo, mam pytanie, w poście z poradami o robieni pąc...Lo, mam pytanie, w poście z poradami o robieni pączków piszesz, by nadziewać je dopiero po usmażeniu, a tutaj widzę, że w przepisie jest by najpierw nadziać? jak lepiej?Anonymousnoreply@blogger.com