tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post7813452243320414044..comments2024-03-28T21:47:31.587+01:00Comments on Lorentyna: Croissanty krok po kroku z przepisu Laurent'a Duchênelohttp://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-78509933678417823052023-09-25T15:18:16.006+02:002023-09-25T15:18:16.006+02:00Gdzie można zakupić taką książkę od LAURENT'A ...Gdzie można zakupić taką książkę od LAURENT'A DUCHÊNE?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-81956087071584628542022-04-22T21:45:17.336+02:002022-04-22T21:45:17.336+02:00O, a ja i stany użyłem, mało rosło, ale wyszły pys...O, a ja i stany użyłem, mało rosło, ale wyszły pyszne :DHubertnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-74980318580084349232021-12-19T12:46:50.029+01:002021-12-19T12:46:50.029+01:00Witam,
Jak optymalnie ustawić piekarnik tzn. term...Witam,<br /><br />Jak optymalnie ustawić piekarnik tzn. termoobieg czy grzałka góra dół?Joanna_Dhttps://www.blogger.com/profile/00233939311401617037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-22693241463133112572017-11-21T21:24:22.396+01:002017-11-21T21:24:22.396+01:00Dziękuję za odpowiedź! P.S. Zdaje mi się, że crois...Dziękuję za odpowiedź! P.S. Zdaje mi się, że croissanty zbyt długo nie wytrwają w zamrażarce ;)Zuzannahttps://www.blogger.com/profile/09182444104484799086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-58283277409707048802017-11-21T14:01:08.390+01:002017-11-21T14:01:08.390+01:00Bardzo się cieszę. One dla mnie też są pyszne. Moż...Bardzo się cieszę. One dla mnie też są pyszne. Można wykaz je z zamrażarki i włożyć na noc do lodówki. Powolne odmrażanie dobrze im robi. A rano na blat i niech urosną. Croissanty po odmrożeniu rosną wolniej i potrzebują na to trochę czasu. lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-75097931561985693812017-11-19T19:33:55.103+01:002017-11-19T19:33:55.103+01:00Dobry wieczór. Croissanty zrobione i już częściowo...Dobry wieczór. Croissanty zrobione i już częściowo zjedzone - pozostałe w zamrażarce. Tak pyszne, że brak słów. Dziękuję :) a w związku z mrożeniem mam pytanie: po wyjęciu z zamrażarki odstawić od razu na 45 minut do wyrastania jak świeże, czy radzi Pani coś jeszcze z nimi zrobić zanim będę je piekła? Pozdrawiam z Wrocławia!Zuzannahttps://www.blogger.com/profile/09182444104484799086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-55634745698583727662017-11-15T06:44:46.660+01:002017-11-15T06:44:46.660+01:00Dziękuję. Świeże. Dziękuję. Świeże. lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-63185408491609936212017-11-14T20:47:33.297+01:002017-11-14T20:47:33.297+01:00Wyglądają przepysznie! Drożdże świeże, czy suszone...Wyglądają przepysznie! Drożdże świeże, czy suszone?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15679776511358167789noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-78875514653063310942017-11-13T15:41:38.036+01:002017-11-13T15:41:38.036+01:00Bardzo się cieszę. Klasyczne ciasto francuskie nie...Bardzo się cieszę. Klasyczne ciasto francuskie nie ma w sobie drożdży, a to na croissanty robi się jak francuskie, ale zawiera drożdże. Nie rośnie ono dużo. Najbardziej to rosną uformowane rogaliki. Mozesz je uformować i zamrozić (bez ostatecznego wyrastania). Rosnąć bedą po odmrożeniu. Powodzenia przy croissantach. One są rewelacyjne. lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-17450264802513740852017-11-13T13:16:20.566+01:002017-11-13T13:16:20.566+01:00OOO przepraszam, wlasnie doczytalam , ze swietnie ...OOO przepraszam, wlasnie doczytalam , ze swietnie sie mroza :))mamumahttps://www.blogger.com/profile/04944436161924266632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-24032505686244723682017-11-13T13:15:14.556+01:002017-11-13T13:15:14.556+01:00Lo, wlasnie wczoraj z duzym sukcesem popelnilam Tw...Lo, wlasnie wczoraj z duzym sukcesem popelnilam Twoje rogale marcinskie, te zrobie w najblizszy weekend, jako ze ciasto francuskie juz mi nie straszne. Mam jednak pytanie czym rozni sie ciasto francuskie od polfrancuskiego? zarowno skladniki jak i proces robienia jest b.podobny. Oraz drugie- czy mozna mrozic to ciasto lub rogaliki? Nie ma szans zebysmy wszystkie zjedli... Pozdrawiam i dzieki za pyszne przepisy.mamumahttps://www.blogger.com/profile/04944436161924266632noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-11660285485093779572017-11-13T12:39:35.986+01:002017-11-13T12:39:35.986+01:00Masła w nich trochę jest, ale na szczęście nie trz...Masła w nich trochę jest, ale na szczęście nie trzeba wszystkich zjeść ;-) chociaż czasami nie jest to łatwe. Pracy też trochę jest, ale najtrudniej jest za pierwszym razem. lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1806798591071641597.post-7349316871534410382017-11-13T06:49:32.228+01:002017-11-13T06:49:32.228+01:00Wow zachwycające :) Ja croissanty rzadko robię bo...Wow zachwycające :) Ja croissanty rzadko robię bo tyle roboty i jeszcze nie tanie ,a na dokładkę z milion kalorii( choć ja nie liczę:D ) <br />Ostatnio robiłam rogale z białym makiem wersja wegan, to jak ciut odsapie to może się skuszęmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com